map

Bergingsdiensten

Garage- en bergingsbedrijf Fruitema is een gecertificeerd bergingsbedrijf

Voor de berging zijn wij 24 uur beschikbaar en maken gebruik van modern, gekeurd en gecertificeerd materieel. De bergingsauto's worden ingezet voor berging, pechhulp en doortransport voor diverse alamcentrales en politie.

Als bestuurder van een voertuig houdt u er meestal geen rekening mee dat u bij een aanrijding betrokken kunt raken. De kans dat dit gebeurt is echter altijd aanwezig. Het allerbelangrijkste is hierbij natuurlijk dat er geen sprake is van lichamelijk letsel. Vervolgens zal bekeken worden of uw voertuig op eigen kracht verder kan of mag. Indien het voertuig dusdanig beschadigd is dat verder rijden niet mogelijk is zal deze door een gecertificeerd begingsbedrijf worden afgesleept. Omdat de meeste mensen toch even van slag zijn is het voor hen niet altijd duidelijk waar de auto naar toe gaat en hoe de verdere afwikkeling word geregeld.

Hieronder volg de meest gestelde vragen:

Wie zorgt ervoor dat mijn voertuig wordt geborgen?

De politie schakelt een gecertifieerd bergingsbedrijf in, indien de politie niet ter plaatse komt dient u zelf het telefoonnummer op de groene kaart (hulp bij schade in Nederland) te bellen.

Door de alarmcentrale van uw verzekeringsmaatschappij wordt dan een gecertificeerd bergingsbedrijf ingeschakeld. Zij zullen zo spoedig mogelijk ter plaatse komen om het voertuig vakkundig te bergen. U kunt eventueel meerijden naar het bergingsbedrijf. In sommige gevallen, vaak bij korte afstanden kan besloten worden dat het voertuig direct van de plaats van aanrijding naar een garage of schadeherstelbedrijf wordt gebracht.

Hoe kom ik weer thuis of op de bestemming?

Op het bergingsbedrijf wordt vervolgens contact met uw verzekeringsmaatschappij opgenomen om er voor te zorgen dat u uw reis kunt vervolgen. Afhankelijk van de voorwaarden van uw maatschappij kan dat per trein, taxi of met een vervangende auto.

Wat gebeurt er met het voertuig?

De auto wordt in de regel binnen drie werkdagen afgeleverd op het door u opgegeven adres. Dit is meestal een garage- of schadeherstelbedrijf. Bij lease voertuigen bepaalt de eigenaar(leasemaatschappij) waar het voertuig naar toe zal gaan.

Wie betaalt de gemaakte kosten van berging en transport?

Ieder motorvoertuig in Nederland dient minimaal W.A.-verzekerd te zijn. Dit geeft automatisch recht op berging en doortransport van uw voertuig indien dit bij een aanrijding betrokken is. De totale kosten worden, ongeacht de schuldvraag, door de berger doorberekend aan de alarmcentrale waar uw verzekeringsmaatschappij bij is aangesloten. Deze kosten zullen uw no-claim korting meestal niet beïnvloeden. Berging en transport is gratis wanneer u verzekerd bent!

border